Vad jag gör

Varsågod! Här kommer jag paketerad i små nötskal. Önskar du ytterligare information om något specifikt berättar jag gärna mer. Jag ser fram emot att höra av dig!

En finstämd solokonsert med mina egna sånger eller a capella i världsklass med vokaltrion Irmelin? Jag har många strängar på min lyra och har ofta spännande samarbeten på gång.

Folksång med mig är kul, kreativt och passar i många olika sammanhang. Det blir musik snabbt. Kulning är magiskt för kropp och själ när man väl får in tekniken. Jag kan lära dig den!

Jag vill inte undanhålla min historia, det känns som att stjäla från dig som behöver den! Jag pratar om sång, musik och mellanrum. Att leva utan sköldkörtel och att komma tillbaka efter en stämbandsförlamning.

Konserter

Solokonsert: Jag är i full färd med att bygga upp en solokonsert som innehåller mina egna sånger blandat med traditionellt material. Jag sjunger, spelar autoharpa och liveloopar mig själv. Premiär under hösten 2019, en akt, ca 60 min. Jag gör kortare soloframträdanden med material från konserten under vår och sommar 2019.

Solo-kulning: Jag tar uppdrag där magisk kulning önskas; vid större tillställningar, prisutdelningar, galor etc. men även vid vigsel, dop och andra tillfällen.

Irmelin: Sedan 1999 sjunger jag med den ständigt aktuella vokaltrion Irmelin. Svensk traditionsmusik i världsklass som inte ber om ursäkt för något.

Samarbeten: Kontinuerligt samarbetar jag med en rad olika musiker bl a multiinstrumentalisten Simon Stålspets.

Jag genomför projekt med körer/sångensembler där jag delar med mig av min repertoar och sedan formar en konsert vid projektavslut.

Kurser

Mina expertisområden är folksång och kulning. Kulning är en röstteknik som är stark, högljudd och riktad, sprungen ur den svenska fäbod-traditionen.

På fäboden använde man sina röster för att hålla ordning på djuren, lockade och ropade. Man meddelade sig människor emellan, kunde göra sig hörd milsvida omkring med sin röst om t ex. en ko saknades eller om vargen lurade. Ett oerhört effektivt kommunikationssystem alltså!

Kulning är magisk för kropp och själ när man får in tekniken som alla kan lära sig. Jag undervisar på både nybörjar- och fortsättningsnivå. Jag ger också kurser i folksång med inrikting flerstämmig sång på gehör. Passar såväl mindre ensembler som större körer och är mycket utvecklande för intonation och gruppdynamik. Kontakta mig för att diskutera upplägg – det finns många sätt att göra det på!

Blogg

Jag har alltid tyckt om att skriva, formulera mig och sätta mina tankar på pränt. I slutet av 2017 insjuknade jag för andra gången i mitt liv i Graves sjukdom – en form av hypertyreos som gör att sköldkörteln producerar för mycket hormon.

När jag i maj-2018 fick delar av min sköldkörtel bortopererad drabbades jag av stämbandsförlamning. Hela mitt 2018 försvann i en dimma av sjukdom och rädsla för att inte kunna sjunga igen. Men jag lyckades ta mig igenom det svåra.

Min drivkraft i mitt bloggande är att jag vill ge något tillbaka. 2018 var ett tungt år för mig men jag känner mig starkare mentalt nu än innan jag blev sjuk. Jag vill inte undanhålla min historia – det känns som att stjäla från dig som behöver den!

Kan mina insikter få mig att må bra känns det som att jag kan hjälpa och inspirera andra. Precis som jag hämtade inspiration från olika livsöden när jag behövde ta mig uppåt och ut igen.

Intresserad av kulning och/eller folksång?

Jag ger kurser och workshops för olika typer av grupper och sammanhang. Kontakta gärna mig så berättar jag mer!